söndag 1 februari 2009

Bryggprotokoll - Raus APA

OG 1050 FG 1012 BU 38*
Bryggvolym: 21l**

6,35kg Pale Ale Malt, Weyermann
0,23kg Crystal Malt, Thomas Fawcett

Försockringsrast 67ºC 60 minuter
Utmäskning 71ºC 10 minuter***

16g Northern Brewer - 8,6% α-syra - 60 minuter
32g Fuggle - 6,6% α-syra - 20 minuter
14g Cascade - 7,3% α-syra - 20 minuter
47g Cascade - 7,3% α-syra - 5 minuter
35g Cascade - 7,3% α-syra - 1 minut
41g Aurora - 4,9% α-syra - 1 minut

Jäst: Irish Ale 1084 Wyeast

Tillsatser: ½krm Protafloc

Primärjäsning: 2 veckor planerad

* Beräknad med BeerSmith efter slutgiltiga siffror
** Beräknad slutvolym 26l
*** Planerad temperatur 78º

Inga kommentarer: