måndag 30 mars 2009

Bryggprotokoll - Raus IPA v1.0

OG 1056* SG 1012**
Slutvolym: 8,5l***

2,6kg Pale Malt, Weyermann
0,2kg Crystal Malt, Thomas Fawcett
0,1kg Caravienne Malt, Dingemans

Försockringsrast 66ºC 10 minuter****
Försockringsrast 63,5ºC 20 minuter
Försockringsrast 62,5ºC 30 minuter
Utmäskning 72,5ºC 10 minuter*****

10g Northern Brewer - 8,6% α-syra - 60 minuter
5g Simcoe - 11,1% α-syra - 15 minuter
15g Cascade - 7,3% α-syra - 15 minuter
15g Fuggles - 6,6% α-syra - 15 minuter
15g Aurora - 4,6% α-syra - 5 minuter
15g Cascade - 7,3% α-syra - 5 minuter
25g Aurora - 4,6% α-syra - 1 minut
25g Cascade - 7,3% α-syra - 1 minut
25g Simcoe - 11,1% α-syra - 1 minut

Jäst: Northwest Ale 1332 Wyeast

Tillsatser: ½krm Protafloc

Primärjäsning: 2,5 veckor planerad

* Recept - OG 1061
** Recept - SG 1018
*** Recept - 10 liter
**** Recept - 66ºC 60 minuter
***** Recept - 78ºC 10 minuter

3 kommentarer:

Alexi sa...

Var det inte en APA förut?

Martin sa...

Jo, men nu finns det även en IPA :)

Alexi sa...

Där ser man...